Når man taler med Hilde, så kan man tydeligt mærke, at hun er et utroligt varmt og venligt menneske. Da jeg møder hende, er hun lige mødt ind i forretningen på Amager. Hun taler lidt med de kollegaer, hun skal overtage vagten fra mens hun venter på, at hendes kollega Tina møder ind.

SÅDAN BLEV JEG FANGET
For to et halvt år siden forlød Hilde arbejdsmarkedet. Nu gik jagten ind på at finde et sted, hvor hun kunne arbejde som frivillig.

”Jeg mødte Mona (red. en anden frivillig) privat og hun sagde til mig: ”Du skal da ind til os. Så tog jeg til et informationsmøde og så har jeg været fanget lige siden – og det har jeg aldrig nogensinde fortrudt” siger Hilde og slår en latter op. Det er tydeligt at mærke, at hun er glad for at være hos Mødrehjælpen Amager. For Hilde handler det frivillige arbejder både om at støtte et godt formål, møde forskellige mennesker men ikke mindst – det sociale i forhold til kollegaerne. Netop som hun nævner ordet kollega, træder Tina ind af døren. Hun smiler, siger hej til os og går ud bagved med hendes ting. Hun er hurtigt tilbage i butikken og som det mest naturlige indgår hun i snakken, der falder på det kollegiale aspekt.

EN UUNDVÆRLIG KOLLEGA
Skal du møde Hilde, så skal du komme ind i butikken en tirsdag eller fredag eftermiddag. Officielt hedder det sig, at man som frivillig, minimum skal have to vagter om måneden. Hilde har otte om måneden. Det siger ikke så lidt, om hendes glæde ved det frivillige arbejde.

Tina står ved siden af os og pusler med en lille æske for at finde hendes navneskilt frem. Mens hun tager det på, siger hun lidt forsigtigt: ”Ja, jeg kan simpelthen ikke undvære Hilde, så jeg sørger altid for at have vagt om tirsdagen sammen med hende”. En varm latter breder sig mellem de to, mens de udveksler et venligt blik til hinanden mens de fortæller, at de efterhånden længe har delt tirsdagsvagten mellem sig. Jeg spørger lidt forsigtigt, om man så kan kalde dem et fast team. Det falder i god jord, da de to kigger på hinanden, griner og svarer ”ja” i kor.

DET BEGYNDTE I BUTIKKEN
Det er ikke bare i butikken, Hilde hjælper til. Hun begyndte som frivillig i butikken, men nu er hun også med i frivilligrådet, suppleant for bestyrelsen og hjælper til i forbindelse med Julehjælpen. Her hjælper hun, dem har brug for en ekstra hånd i juletiden med at udfylde ansøgningerne til Julehjælpen. I frivilligrådet er hun med til at afholde personalemøder, aktiviteter og informationsmøder – og nu er hun med til at fange nye frivillige.
Hun smiler, da jeg nævner, at det er mange områder, der kræver hendes opmærksomhed. Jeg fornemmer, at Hilde tænker over det, men hun trækker blot på smilebåndet og svarer med en ro og ydmyghed, at ”sådan har jeg nok altid haft det. Jeg kan godt lide at være der, hvor der sker noget”.

BIP BIP BIP BIP – sådan lyder det når Hilde taster på kasseapparatet. En kunde tager sin tegnebog frem for at betale for sine varer og jeg får afsluttet interviewet. Der er kommet flere kunder i butikken, som går rundt og kigger på de forskellige strik, flyverdragter og huer, der ligger fremme. Pligten kalder for Hilde, og jeg takker hende for at have afsat tid til et interview. Som jeg forlader butikken, hører jeg Tina og Hilde tale om, at de skal have samlet den nye moseskurv, der netop er kommet ind i butikken. For de frivillige i butikken på Amagerbrogade 22, er der altid noget at lave eller nogen af snakke med. Så kig ned i butikken næste tirsdag eller fredag og hils på Hilde – også selvom hendes fangenskab ikke ophører lige foreløbigt ?????