Selvom temperaturen lørdag den 13. oktober kom op og rundede de 20 grader og dagen mest af alt lignede en sommerdag. Så var det alligevel den første dag i efterårsferien, og 15 børn, i alderen 4 til 15 år, og 17 voksne var mødtes i Kulturhuset på Amager, hvor de lavede fuglehuse af græskar.

Dagen begyndte klokken 13.00, hvor arrangørerne, Clorofille og Mødrehjælpen Amager, havde serveret kaffe, te, sodavand og snacks for deltagerne. Efter lidt snakken og spisen var det tid til at hver deltager kunne udvælge et af de mange græskar, der var stillet op. Herefter blev der boret to huller i hver græskar så deltagerne kunne fjerne indholdet.

En deltager på syv år*, fortæller:

– Jeg kunne virkelig godt lide at hive det der ud, der var indeni. Man skulle rigtig brug musklerne.

Mens græskarrene tørrede en smule, var der mulighed for at børnene kunne lege sammen. Og herefter var det tid til at begynde at male de udhulede græskar.

En deltager på 4 år*, fortæller:

– Det var sejt at male! Jeg fik maling på hele min hånd. Og så fik vi fuglefrø til at putte i.

Inden arrangementet nærmede sig sin afslutning klokken 15.00 blev alle græskarfuglehusene smurt med græskarolie, så de kan holde til at hænge udenfor.

Gratis arrangement

Arrangørerne bag arrangementet var Mødrehjælpen Amager og virksomheden Clorofille, der sammen skabte muligheden for, at børn og voksne kunne sparke efterårsferien godt igang. Det var gratis at deltage.

Clorofille medbragte materialerne og arrangerede workshops. Mødrehjælpen Amager stod for betaling for leje af lokale, invitationerne og den lette anretning.

Tak for i dag

Fra Mødrehjælpen Amagers side skal der lyde en stor tak til de mange fremmødte, der var med til at gøre dagen god, til Clorofille og til de frivillige, der tog tid fra deres egen kalender og fik stablet dette arrangement på benene.

Nedenfor ses et galleri med billeder fra dagen:

*deltagernes navne er kendt af Mødrehjælpen Amager.